Meter

In 4 stappen naar de perfecte klusjesman - AKM Braeckmans

Stapelen de (kleine) klusjes zich op? Dan kan je misschien een klusjesman overwegen. Maar waar moet je nu op letten bij het inschakelen van een klusjesman of klusjesdienst?

In 4 stappen naar de perfecte klusjesman

Heb je twee linkerhanden of gewoonweg geen tijd om in huis aan slag te gaan? Stapelen de (kleine) klusjes zich op? Dan kan je misschien een klusjesman overwegen. Maar waar moet je nu op letten bij het inschakelen van een klusjesman of klusjesdienst? We zetten het even op een rijtje voor je.

In 4 stappen naar de perfecte klusjesman

Stap 1, wat verwacht je?

Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat een klusjesman vaak een generalist is. Een handige harry die van aanpakken weet, maar natuurlijk geen bouw- of renovatiebedrijf. Bepaal op voorhand wat je je klusjesman wil laten doen, wat je budget is en tegen wanneer de klusjes klaar moeten zijn.

Het bepalen van je budget helpt je bij het kiezen van je klusjesman. Wijken alle offertes die je krijgt enorm af van jouw vooropgestelde budget, dan is het tijd om je budget in vraag te stellen.

Klusjesmannen zijn vaak druk bevraagd, dus tijdig deze mensen contacteren is de boodschap. Bepaal een duidelijke deadline voor de werken en start je zoektocht tijdig, anders kan je wel eens van een kale kermis thuiskomen.

Stap 2, zoek de geschikte vakman

Elke klusjesman heeft natuurlijk zijn specialiteiten, dus check zeker de site eens en vraag indien mogelijk referenties op. Uiteraard kies je bij voorkeur voor een vakman die ervaring heeft met de klus die jij op de plank hebt liggen.

Stap 3, vraag een offerte en vergelijk

Hoewel de prijzen van klusjesdiensten vaak een stuk lager liggen dan bij grotere bedrijven, kan je maar best enkele offertes vergelijken. Let wel, de goedkoopste klusjesmannen zijn niet altijd de beste.

Hou bij het vergelijken van de offertes niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de levertermijn, werkwijze, materialen, … Zo krijg je een veel eerlijker beeld.

Stap 4, heldere afspraken

Goede afspraken, maken goede vrienden. Zorg dat de prijs, oplevertermijn en manier van werken duidelijk zijn bij aanvang. Als je dit op papier wil, vraag hier dan naar.

Een snelle service, betaalbare prijzen en meer dan 30 jaar ervaring.